Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brownie z brzoskwiniami"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 597
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 41
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 101
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 597
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 41
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 101
Składniki
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Masło utrzyj z 1,5 szklanki cukru pudru. Żółtka z 3 jaj oddziel od białek i połącz z masłem. Cały czas miksując, dodawaj do składników ostudzoną czekoladę i mąkę.
Na koniec połącz masę z ubitą pianą z białek, a następnie wlej 3/4 z niej do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy.
Żółtka z pozostałych trzech jaj utrzyj z resztą cukru białego oraz waniliowym. Dodaj ser i zmiksuj. Na koniec ubij pianę z trzech białek i wszystko delikatnie połącz.
Masę serową wylej na czekoladową. Ułóż plastry brzoskwiń, a potem dołóż resztę ciemnego ciasta.
Włóż brownie do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz godzinę. Po wyjęciu posyp cukrem pudrem.
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Super TV