Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4786
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5750
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7300
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4786
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5750
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7300
Składniki
Przepis przysłała Maria Tarnopolska z Gębiczyna
Biszkopt: ubij białka na sztywno. Wymieszaj z pozostałymi składnikami. Upiecz biszkopt (30 min w temp. 180°C). Odstaw, aby ostygł.
Masa I: obie galaretki rozpuść w pół litra wrzątku. Dodaj wiśnie. Tężejącą masę wylej na ciasto. Wstaw do lodówki, aby dobrze zastygła.
Masa II: zagotuj mleko z kawą cappucino. Ostudź, ubij ze śnieżkami. Żelatynę namocz i rozpuść w pół szklanki wrzątku. Kiedy ostygnie, wymieszaj z pianką. Krem wyłóż na masę wiśniową. Wstaw do lodówki. Posyp startą gorzką czekoladą.
<strong>Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,10 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie