Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16849
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 843
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23885
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16849
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 843
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23885
Składniki
Przepis przysłała Maria Tarnopolska z Gębiczyna
Biszkopt: ubij białka na sztywno. Wymieszaj z pozostałymi składnikami. Upiecz biszkopt (30 min w temp. 180°C). Odstaw, aby ostygł.
Masa I: obie galaretki rozpuść w pół litra wrzątku. Dodaj wiśnie. Tężejącą masę wylej na ciasto. Wstaw do lodówki, aby dobrze zastygła.
Masa II: zagotuj mleko z kawą cappucino. Ostudź, ubij ze śnieżkami. Żelatynę namocz i rozpuść w pół szklanki wrzątku. Kiedy ostygnie, wymieszaj z pianką. Krem wyłóż na masę wiśniową. Wstaw do lodówki. Posyp startą gorzką czekoladą.
<strong>Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,10 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie