Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka orzechowe"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1463
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1646
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1463
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1646
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło oraz żółtka. siekaj nożem, aż powstaną grudki. Wtedy dosyp cukier i cukier waniliowy. Dodaj śmietanę, orzechy, słonecznik i po szczypcie mielonych przypraw. Zagnieć.
Z ciasta uformuj kulę. Zawiń ją w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto przełóż na stolnicę posypaną mąką. Rozwałkuj, wytnij krążki. Skrawki zagnieć i rozwałkuj. Wytnij kolejną porcję ciastek.
Przygotowane ciastka ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz 20 minut.Źródło: Tina