Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka z bezą i marmoladką"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 195
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22435
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 222
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 195
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22435
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 222
Składniki
Mąkę krupczatkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą przesiej na stolnicę. Dodaj margarynę, posiekaj nożem. Dodaj żółtka, zagnieć gładkie ciasto. Rozwałkuj (grubość jak na pierogi).
Wytnij ciasteczka o ulubionym kształcie, ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Białko ubij z cukrem na bardzo szklistą i sztywną bezę. Posmaruj połowę ciasteczek.
Piecz 10-15 min w 180°C. Ostudź. Zimne ciasteczka przełóż marmoladą, na wierzchu ułóż te z bezą.
<strong>Czas przygotowania 35 min. Ilość porcji 10. Cena za porcję 0,60 zł.
Przepis przysłała Małgorzata Łątka z Burzyna.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie