Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka z bezą i marmoladką"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39086
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9257
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39086
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9257
Składniki
Mąkę krupczatkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą przesiej na stolnicę. Dodaj margarynę, posiekaj nożem. Dodaj żółtka, zagnieć gładkie ciasto. Rozwałkuj (grubość jak na pierogi).
Wytnij ciasteczka o ulubionym kształcie, ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Białko ubij z cukrem na bardzo szklistą i sztywną bezę. Posmaruj połowę ciasteczek.
Piecz 10-15 min w 180°C. Ostudź. Zimne ciasteczka przełóż marmoladą, na wierzchu ułóż te z bezą.
<strong>Czas przygotowania 35 min. Ilość porcji 10. Cena za porcję 0,60 zł.
Przepis przysłała Małgorzata Łątka z Burzyna.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie