Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka z bezą i marmoladką"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 557
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 428
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1530
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 557
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 428
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1530
Składniki
Mąkę krupczatkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą przesiej na stolnicę. Dodaj margarynę, posiekaj nożem. Dodaj żółtka, zagnieć gładkie ciasto. Rozwałkuj (grubość jak na pierogi).
Wytnij ciasteczka o ulubionym kształcie, ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Białko ubij z cukrem na bardzo szklistą i sztywną bezę. Posmaruj połowę ciasteczek.
Piecz 10-15 min w 180°C. Ostudź. Zimne ciasteczka przełóż marmoladą, na wierzchu ułóż te z bezą.
<strong>Czas przygotowania 35 min. Ilość porcji 10. Cena za porcję 0,60 zł.
Przepis przysłała Małgorzata Łątka z Burzyna.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie