Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka z bezą i marmoladką"
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 19
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 21
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 614
To przepis na sernik bez spodu, z sera z wiaderka, na szybko. Jest maślany i...
Odsłon: 2994
Kruche ciasta z owocami są łatwe do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam.
Odsłon: 330
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 19
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 21
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 614
To przepis na sernik bez spodu, z sera z wiaderka, na szybko. Jest maślany i...
Odsłon: 2994
Kruche ciasta z owocami są łatwe do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam.
Odsłon: 330
Składniki
Mąkę krupczatkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą przesiej na stolnicę. Dodaj margarynę, posiekaj nożem. Dodaj żółtka, zagnieć gładkie ciasto. Rozwałkuj (grubość jak na pierogi).
Wytnij ciasteczka o ulubionym kształcie, ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Białko ubij z cukrem na bardzo szklistą i sztywną bezę. Posmaruj połowę ciasteczek.
Piecz 10-15 min w 180°C. Ostudź. Zimne ciasteczka przełóż marmoladą, na wierzchu ułóż te z bezą.
<strong>Czas przygotowania 35 min. Ilość porcji 10. Cena za porcję 0,60 zł.
Przepis przysłała Małgorzata Łątka z Burzyna.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie