Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasteczka z rodzynkami"
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 202
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 107
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 230
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2186
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 87
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 202
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 107
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 230
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2186
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 87
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 56
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi
Masło utrzyj z cukrem. Dodaj jajko, wymieszaj. Mąkę pszenną połącz z kukurydzianą, proszkiem do pieczenia i solą, stopniowo dodawaj do masy maślanej razem z aromatem waniliowym, mieszając. Dodaj rodzynki, połącz. Z ciasta uformuj kulę, owiń szczelnie folią spożywczą, włóż na 30 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na grubość pół cm. Wytnij ciastka foremkami o dowolnym kształcie. Ułóż na lekko natłuszczonej blasze. Piecz 15-20 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie