Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto bananowo-śmietanowe"
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 169
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 102
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 31
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 369
Zupa z zielonej soczewicy z dodatkiem warzyw, jest pożywna i smaczna. Idealni...
Odsłon: 200
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 169
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 102
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 31
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 369
Zupa z zielonej soczewicy z dodatkiem warzyw, jest pożywna i smaczna. Idealni...
Odsłon: 200
Składniki
Biszkopt: białka ubij na sztywno. Dodaj cukier i żółtka, połącz. Ocet utrzyj z proszkiem, dodaj do ciasta, wsyp mąkę i kakao, połącz. Wylej na blachę. Piecz 20 min w 180°C.
Banany obierz, pokrój na kawałki 6-7 cm, przekrój na pół. Ułóż na biszkopcie płaską częścią do ciasta. Margarynę i mleko stop. Dodaj 1 i 1/3 tabliczki czekolady, połącz. Posmaruj ciasto. Śmietanę ubij z cukrami, posmaruj ciasto. Posyp resztą startej czekolady. Schłodź.
Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie