Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto bananowo-śmietanowe"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Składniki
Biszkopt: białka ubij na sztywno. Dodaj cukier i żółtka, połącz. Ocet utrzyj z proszkiem, dodaj do ciasta, wsyp mąkę i kakao, połącz. Wylej na blachę. Piecz 20 min w 180°C.
Banany obierz, pokrój na kawałki 6-7 cm, przekrój na pół. Ułóż na biszkopcie płaską częścią do ciasta. Margarynę i mleko stop. Dodaj 1 i 1/3 tabliczki czekolady, połącz. Posmaruj ciasto. Śmietanę ubij z cukrami, posmaruj ciasto. Posyp resztą startej czekolady. Schłodź.
Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie