Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto chałwowe"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1032
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2940
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1032
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2940
Składniki
Krem: zagotuj mleko z masłem i cukrem waniliowym. Wsyp kaszę i gotuj, aż zgęstnieje. Dodaj pokruszoną chałwę, wiórki, wymieszaj.
Na folii ułóż 2 rzędy po 5 herbatników. Polej ciepłym kremem, ułóż herbatniki. Pokryj resztą kremu i herbatnikami. Zagotuj polewy, polej ciasto, posyp wiórkami.
Porcje 15, Przygot. 40 min, Cena 1,30 zł, Kalorie 380Źródło: Bella Relaks