Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto chałwowe"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1977
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1656
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2698
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1977
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1656
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2698
Składniki
Krem: zagotuj mleko z masłem i cukrem waniliowym. Wsyp kaszę i gotuj, aż zgęstnieje. Dodaj pokruszoną chałwę, wiórki, wymieszaj.
Na folii ułóż 2 rzędy po 5 herbatników. Polej ciepłym kremem, ułóż herbatniki. Pokryj resztą kremu i herbatnikami. Zagotuj polewy, polej ciasto, posyp wiórkami.
Porcje 15, Przygot. 40 min, Cena 1,30 zł, Kalorie 380Źródło: Bella Relaks