Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto cynamonowe z bakaliami"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5365
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5365
Składniki
Miód oraz margarynę stop, wymieszaj z cynamonem. Odstaw do przestudzenia. Następnie dolej kawę. Jajka rozbij, żółtka utrzyj z cukrem. Ciągle ucierając, dodawaj porcjami mąkę z proszkiem oraz miód stopiony z margaryną i kawą. Białka ubij na sztywno. Pianę z białek oraz orzechy i rodzynki delikatnie domieszaj do ciasta.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz 50 minut. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Jabłko oczyść, potnij na cienkie kawałeczki. Ciasto wystudź. Udekoruj bitą śmietaną oraz kawałkami jabłka.
Jedna porcja zawiera: 320 kcalŹródło: Tina