Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto cynamonowe z bakaliami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1723
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1520
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1778
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1723
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1520
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1778
Składniki
Miód oraz margarynę stop, wymieszaj z cynamonem. Odstaw do przestudzenia. Następnie dolej kawę. Jajka rozbij, żółtka utrzyj z cukrem. Ciągle ucierając, dodawaj porcjami mąkę z proszkiem oraz miód stopiony z margaryną i kawą. Białka ubij na sztywno. Pianę z białek oraz orzechy i rodzynki delikatnie domieszaj do ciasta.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz 50 minut. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Jabłko oczyść, potnij na cienkie kawałeczki. Ciasto wystudź. Udekoruj bitą śmietaną oraz kawałkami jabłka.
Jedna porcja zawiera: 320 kcalŹródło: Tina