Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto cynamonowe z bakaliami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8630
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1262
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10257
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4663
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 728
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8630
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1262
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10257
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4663
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 728
Składniki
Miód oraz margarynę stop, wymieszaj z cynamonem. Odstaw do przestudzenia. Następnie dolej kawę. Jajka rozbij, żółtka utrzyj z cukrem. Ciągle ucierając, dodawaj porcjami mąkę z proszkiem oraz miód stopiony z margaryną i kawą. Białka ubij na sztywno. Pianę z białek oraz orzechy i rodzynki delikatnie domieszaj do ciasta.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz 50 minut. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Jabłko oczyść, potnij na cienkie kawałeczki. Ciasto wystudź. Udekoruj bitą śmietaną oraz kawałkami jabłka.
Jedna porcja zawiera: 320 kcalŹródło: Tina