Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto cytrynowe z dodatkiem cukinii, puszyste i lekko wilgotne. Polecam.
W jesiennej kuchni nie może zabraknąć grzybów. Tym razem kurki znalazły się w...
Odsłon: 104
Dzisiaj danie stosowne do zapowiadanej temperatury. Sałatka grecka jest bardz...
Odsłon: 3017
Sernik na różne okazje. Szybkie wykonanie.
Odsłon: 33
W jesiennej kuchni nie może zabraknąć grzybów. Tym razem kurki znalazły się w...
Odsłon: 104
Dzisiaj danie stosowne do zapowiadanej temperatury. Sałatka grecka jest bardz...
Odsłon: 3017
Sernik na różne okazje. Szybkie wykonanie.
Odsłon: 33
Składniki
Młodą cukinie umyj, nie musisz jej obierać. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posyp solą i odstaw.
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem, dodaj olej, kefir, następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
Na koniec dodaj sok, skórkę z cytryny oraz odciśniętą cukinie. Wszystko dokładnie wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto. Piec ok 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem. Polecam.