Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto cytrynowe z dodatkiem cukinii, puszyste i lekko wilgotne. Polecam.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15345
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1310
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1455
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15345
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1310
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1455
Składniki
Młodą cukinie umyj, nie musisz jej obierać. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posyp solą i odstaw.
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem, dodaj olej, kefir, następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
Na koniec dodaj sok, skórkę z cytryny oraz odciśniętą cukinie. Wszystko dokładnie wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto. Piec ok 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem. Polecam.