Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto czekoladowe w polewie"
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 356
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1125
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49500
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1276
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 356
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1125
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49500
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1276
Składniki
Wilgotne, nie przesłodzone. Doskonale komponuje się ze świeżymi truskawkami, malinami, jagodami. Dzieciom polecam z kubkiem mleka. Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa
Ciasto: margarynę stop, ostudź. Czekoladę drobno pokrój lub zetrzyj na tarce. Żółtka ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Schłodzone białka ubij ze szczyptą soli. Do masy żółtkowej wlej margarynę, dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao, miksuj ok. 5 minut. Dodaj czekoladę, wymieszaj.
Dodaj pianę z białek, delikatnie połącz. Ciasto wlej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 40-50 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Polewa: margarynę, cukier i kakao włóż do rondelka. Wlej 5 łyżek wody, podgrzewaj, mieszając, aż się rozpuszczą. Dodaj posiekaną czekoladę, mieszając, stop (polewa powinna zgęstnieć). Polej ostudzone ciasto. Udekoruj truskawkami.Źródło: Chwila dla Ciebie