Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto czekoladowe w polewie"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Składniki
Wilgotne, nie przesłodzone. Doskonale komponuje się ze świeżymi truskawkami, malinami, jagodami. Dzieciom polecam z kubkiem mleka. Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa
Ciasto: margarynę stop, ostudź. Czekoladę drobno pokrój lub zetrzyj na tarce. Żółtka ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Schłodzone białka ubij ze szczyptą soli. Do masy żółtkowej wlej margarynę, dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao, miksuj ok. 5 minut. Dodaj czekoladę, wymieszaj.
Dodaj pianę z białek, delikatnie połącz. Ciasto wlej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 40-50 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Polewa: margarynę, cukier i kakao włóż do rondelka. Wlej 5 łyżek wody, podgrzewaj, mieszając, aż się rozpuszczą. Dodaj posiekaną czekoladę, mieszając, stop (polewa powinna zgęstnieć). Polej ostudzone ciasto. Udekoruj truskawkami.Źródło: Chwila dla Ciebie