Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto czekoladowo-wiśniowe"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3708
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5476
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3708
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5476
Składniki
ciasta podziel na 4 części. Ubij 3 białka, dodaj 3 łyżki cukru, mąki, łyżeczkę proszku, żółtka, kakao.
Wlej do formy, piecz ok. 25 min w temp. 180°C. Tak samo upiecz 3 pozostałe biszkopty.
Do głębokiego naczynia wbij 2 jajka i 4 żółtka. Wsyp cukier i ubij na parze. Masło zmiksuj, dodaj zimną masę jajeczną oraz stopioną czekoladę.
Włóż wiśnie, wymieszaj. Posmaruj placki, złóż, polej polewą.
Porcje 12. 140 min. Cena 2,60 zł. Kalorie 450.
<strong>Przepis przysłała Aleksandra Skarzyńska z Lubawy.</strong>Źródło: Bella Relaks