Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna mocno drożdżowe, bardzo łatwe ciasto
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1482
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14983
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 980
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1482
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14983
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 980
Składniki
Podgrzać mleko, wlać do naczynia, następnie wkruszyć drożdże, dodać jajka, cukier i cukier waniliowy, oraz olej. Wszystko energicznie wymiesza. Wsypać mąkę i zostawić na 3 godziny pod przykryciem do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Po tym czasie wszystko mieszamy.
Dużą blachę smarujemy masłem lub margaryną. Ciasto wykładamy na blachę. Zostawiamy na ok. 15 min. do wyrośnięcia. Na ciasto wykładamy pokrojone jabłka z cynamonem. Posypujemy kruszonką.
Piec ok. 40 min. w 180 stopniach w piekarniku z termoobiegiem.