Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna mocno drożdżowe, bardzo łatwe ciasto
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2431
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4596
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1711
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 529
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2431
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4596
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1711
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 529
Składniki
Podgrzać mleko, wlać do naczynia, następnie wkruszyć drożdże, dodać jajka, cukier i cukier waniliowy, oraz olej. Wszystko energicznie wymiesza. Wsypać mąkę i zostawić na 3 godziny pod przykryciem do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Po tym czasie wszystko mieszamy.
Dużą blachę smarujemy masłem lub margaryną. Ciasto wykładamy na blachę. Zostawiamy na ok. 15 min. do wyrośnięcia. Na ciasto wykładamy pokrojone jabłka z cynamonem. Posypujemy kruszonką.
Piec ok. 40 min. w 180 stopniach w piekarniku z termoobiegiem.