Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto drożdżowe dla leniwych - w 35 minut"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 96
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 380
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3659
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 96
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 380
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3659
Składniki
Drożdże rozkrusz, wrzuć do miski. Dodaj do nich cukier, jajka, olej, cukier wanilinowy, mleko i mąkę. Przykryj miskę lnianą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce. Składników nie należy mieszać! Miskę pozostaw cztery godziny w ciepłym miejscu.2. Po tym czasie wszystkie wymieszaj na jednolitą masę (im dłużej będziesz wyrabiać ciasto, tym lepiej będzie napowietrzone i tym delikatniejsze będzie po upieczeniu). Gotowe ciasto przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą lub mąką.3. Jabłka umyj, nie obieraj ich ze skórki, tylko przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne. Następnie pokrój owoce w plastry i ułóż na wierzchu ciasta. Można posypać je jeszcze cynamonem wymieszanym z cukrem. Ciasto drożdżowe wstaw do uprzednio nagrzanego piekarnika i piecz ok. 45 minut w temperaturze 175 st. C.4. Po wyjęciu ciasta z pieca odstaw je do ostygnięcia. Przed podaniem możesz je posypać cukrem pudrem i udekorować kleksem bitej śmietany. (bez czasu oczekiwania): 35 minutPorcja: 245 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie