Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto jogurtowe"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Składniki
Wyrób gładkie ciasto z twarogu, cukru wanilinowego i zwykłego, szczypty soli, jajek, oleju, mleka oraz mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. W tortownicy nasmarowanej olejem i wysypanej mąką rozsmaruj ciasto. Posyp je jeszcze tartą bułką i ułóż na wierzchu oczyszczone jeżyny.
Wymieszaj kwaśną śmietanę z jajkami, cukrem i budyniem w proszku. Masę śmietanową wylej na jeżyny w tortownicy. Ciasto wstaw do rozgrzanego (do temp 200°C) piekarnika. Piecz 40-50 minut.
Migdały bez skórki posiekaj i upraż w piekarniku lub na suchej patelni. Przygotuj krokant. Skarmelizuj cukier na patelni, dodaj uprażone migdały i odstaw do stężenia. Następnie połam krokant na kawałki. Razem z jeżynami udekoruj nim ciasto.
85 minut, Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie