Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto jogurtowe"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1426
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458608
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1711
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1426
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458608
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1711
Składniki
Wyrób gładkie ciasto z twarogu, cukru wanilinowego i zwykłego, szczypty soli, jajek, oleju, mleka oraz mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. W tortownicy nasmarowanej olejem i wysypanej mąką rozsmaruj ciasto. Posyp je jeszcze tartą bułką i ułóż na wierzchu oczyszczone jeżyny.
Wymieszaj kwaśną śmietanę z jajkami, cukrem i budyniem w proszku. Masę śmietanową wylej na jeżyny w tortownicy. Ciasto wstaw do rozgrzanego (do temp 200°C) piekarnika. Piecz 40-50 minut.
Migdały bez skórki posiekaj i upraż w piekarniku lub na suchej patelni. Przygotuj krokant. Skarmelizuj cukier na patelni, dodaj uprażone migdały i odstaw do stężenia. Następnie połam krokant na kawałki. Razem z jeżynami udekoruj nim ciasto.
85 minut, Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie