Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę pracochłonne, ale jaki efekt!
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 180
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 195
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 75
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 180
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 195
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 75
Składniki
Przesianą mąkę mieszamy z drożdżami. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, sól i jajko, ciepłe mleko i masło. Miksujemy aż masa będzie gładka. Przykrywamy, odstawiamy w ciepłe miejsce, aż ciasto wyrośnie. Przygotowujemy obłożenie: w garnuszku podgrzewamy miód, masło, cukier, cukier waniliowy i śmietanę. Doprowadzamy do zagotowania ciągle mieszając. Dodajemy wiórki kokosowe. Całość studzimy. Wyrośnięte ciasto podsypujemy odrobiną mąki i wyrabiamy. Rozwałkowujemy i układamy na natłuszczonej blasze. Na cieście rozsmarowujemy masę miodowo-kokosową. Znowu odstawiamy na chwilę w ciepłe miejsce. Pieczemy przez około 15 min w temperaturze 200 st. Studzimy podpieczone ciasto. Z proszku budyniowego, cukru i soku ananasowego przygotowujemy budyń, studzimy go. Śmietanę ubijamy, ostudzony budyń mieszamy i dodajemy do niego śmietanę. Spód ciasta przekrawamy wzdłuż na dwie części. Krem budyniowy rozsmarowujemy na dolnej, wyrównujemy i przykrywamy górną częścią, masą kokosową do góry. Ciasto wstawiamy na 2 godziny do lodówki.