Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto marchewkowo-pomarańczowe"
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 26
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7295
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154898
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1058
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 504
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 26
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7295
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154898
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1058
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 504
Składniki
Marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Do miski przesiej mąkę i proszek do pieczenia, dodaj sodę, cynamon, gałkę i wymieszaj łyżką.
Do drugiej miski wbij jajka, dodaj cukry i ucieraj mikserem tak długo, aż drobinki cukru przestaną być wyczuwane. Następnie dodaj olej, sok i skórkę otartą z jednej pomarańczy; wymieszaj.
Na koniec stopniowo, nie przerywając ucierania, dodawaj suche .
Foremkę wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą. Wlej ciasto, wierzch wyrównaj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piecz 45-50 min. Wystudź.
Przygotuj krem. Do miseczki włóż serek, miękkie masło oraz przesiany cukier puder i dokładnie wymieszaj. Wierzch ciasta posmaruj przygotowanym kremem i posyp skórką otartą z pomarańczy. Możesz też delikatnie oprószyć je cynamonem.
90 minut Porcja: 320 kaloriiŹródło: Świat i Ludzie