Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto marchewkowo-pomarańczowe"
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 111
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 57
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 126
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3688
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 111
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 57
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 126
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3688
Składniki
Marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Do miski przesiej mąkę i proszek do pieczenia, dodaj sodę, cynamon, gałkę i wymieszaj łyżką.
Do drugiej miski wbij jajka, dodaj cukry i ucieraj mikserem tak długo, aż drobinki cukru przestaną być wyczuwane. Następnie dodaj olej, sok i skórkę otartą z jednej pomarańczy; wymieszaj.
Na koniec stopniowo, nie przerywając ucierania, dodawaj suche .
Foremkę wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą. Wlej ciasto, wierzch wyrównaj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piecz 45-50 min. Wystudź.
Przygotuj krem. Do miseczki włóż serek, miękkie masło oraz przesiany cukier puder i dokładnie wymieszaj. Wierzch ciasta posmaruj przygotowanym kremem i posyp skórką otartą z pomarańczy. Możesz też delikatnie oprószyć je cynamonem.
90 minut Porcja: 320 kaloriiŹródło: Świat i Ludzie