Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto pomarańczowe sycylijskie"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9867
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2497
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1641
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 603
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3771
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9867
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2497
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1641
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 603
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3771
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Wsyp mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj skórkę startą z pomarańczy, połącz.
Margarynę stop w rondelku na małym ogniu, zagotuj ją. Gorącą wlej do ciasta, dokładnie wymieszaj. Tortownicę natłuść lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto.
Pomarańczę obierz, podziel na cząstki, usuń białe błonki. Ułóż na cieście, posyp wiórkami kokosowymi. Piecz 40-50 minut w temp. 180°C. Posyp cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie