Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto pomarańczowe sycylijskie"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 224
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 957
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4044
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 224
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 957
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4044
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Wsyp mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj skórkę startą z pomarańczy, połącz.
Margarynę stop w rondelku na małym ogniu, zagotuj ją. Gorącą wlej do ciasta, dokładnie wymieszaj. Tortownicę natłuść lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto.
Pomarańczę obierz, podziel na cząstki, usuń białe błonki. Ułóż na cieście, posyp wiórkami kokosowymi. Piecz 40-50 minut w temp. 180°C. Posyp cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie