Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto pomarańczowe sycylijskie"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 884
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1802
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6329
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 884
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1802
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6329
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Wsyp mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj skórkę startą z pomarańczy, połącz.
Margarynę stop w rondelku na małym ogniu, zagotuj ją. Gorącą wlej do ciasta, dokładnie wymieszaj. Tortownicę natłuść lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto.
Pomarańczę obierz, podziel na cząstki, usuń białe błonki. Ułóż na cieście, posyp wiórkami kokosowymi. Piecz 40-50 minut w temp. 180°C. Posyp cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie