Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto pomarańczowe sycylijskie"
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 78
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 39
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 78
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 39
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Wsyp mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj skórkę startą z pomarańczy, połącz.
Margarynę stop w rondelku na małym ogniu, zagotuj ją. Gorącą wlej do ciasta, dokładnie wymieszaj. Tortownicę natłuść lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto.
Pomarańczę obierz, podziel na cząstki, usuń białe błonki. Ułóż na cieście, posyp wiórkami kokosowymi. Piecz 40-50 minut w temp. 180°C. Posyp cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie