Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto śmietankowe z biszkoptami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3188
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 170
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 64
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 83
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3188
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 170
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 64
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 83
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 74
Składniki
Przepis przysłała Iwona Borek z Sukowa
Ciasto: biszkopty posmaruj powidłami. Zlep po dwa, ułóż obok siebie w formie. Margarynę, cukier, kakao i 5 łyżek wody zagotuj, ostudź. Dodaj 5 żółtek i jedno jajko, miksuj, wsypując mąkę i proszek do pieczenia. Białka ubij na sztywno, delikatnie połącz z ciastem. Zalej biszkopty. Piecz 35 min w 180°C. Ostudź.
Krem: budyń, cukier, żółtka i mąkę wymieszaj w garnku. Zalej wrzącym mlekiem, ugotuj. Ostudź. Margarynę utrzyj, dodając masę. Posmaruj ciasto.
Polewa: margarynę, cukier, kakao i śmietanę zagotuj. Żelatynę rozpuść w 2 łyżkach gorącej wody. Dodaj do masy, połącz. Polej ciasto. Udekoruj.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie