Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto śmietankowe z biszkoptami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11832
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1296
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3438
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11832
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1296
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3438
Składniki
Przepis przysłała Iwona Borek z Sukowa
Ciasto: biszkopty posmaruj powidłami. Zlep po dwa, ułóż obok siebie w formie. Margarynę, cukier, kakao i 5 łyżek wody zagotuj, ostudź. Dodaj 5 żółtek i jedno jajko, miksuj, wsypując mąkę i proszek do pieczenia. Białka ubij na sztywno, delikatnie połącz z ciastem. Zalej biszkopty. Piecz 35 min w 180°C. Ostudź.
Krem: budyń, cukier, żółtka i mąkę wymieszaj w garnku. Zalej wrzącym mlekiem, ugotuj. Ostudź. Margarynę utrzyj, dodając masę. Posmaruj ciasto.
Polewa: margarynę, cukier, kakao i śmietanę zagotuj. Żelatynę rozpuść w 2 łyżkach gorącej wody. Dodaj do masy, połącz. Polej ciasto. Udekoruj.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie