Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto śmietanowe"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1349
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5871
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8844
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18547
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1349
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5871
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8844
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18547
Składniki
Z podanych składników upiecz biszkopt. Ostudź, przekrój na 2 krążki.
Masy: ubij kremówkę z cukrem. Wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną. Dodaj pokrojone brzoskwinie. Kajmak utrzyj z masłem. Posypka: słonecznik i resztę składników podgrzej, wymieszaj. Ostudź.
Dolny krążek ciasta posmaruj masą śmietanową, nakryj drugim. Nałóż masę kajmakową, posyp pokruszonym słonecznikiem. Schłodź.
Czas przygotowania: 90 min, ilość porcji: 15 cena za porcję: 2,10 złŹródło: Chwila dla Ciebie