Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto śmietanowe na biszkoptach"
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 924
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1096
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2829
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 924
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1096
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2829
Składniki
Dno blachy wyłóż papierem do pieczenia, potem biszkoptami. Białka ubij na sztywno. Ubijając, syp cukier oraz cukier waniliowy. Wsyp budynie, wlej żółtka oraz śmietanę. Wymieszaj.
Przygotowaną masę wylej na biszkopty. Wyrównaj wierzch. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz 50 min w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Teresa Strużewska z Popielarni.</strong>Źródło: Bella Relaks