Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto śmietanowe wiórkami"
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93647
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2673
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3505
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1605
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2273
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93647
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2673
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3505
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1605
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2273
Składniki
Czekoladę rozpuść, ostudź. Ubij białka, dodaj żółtka, czekoladę, mąki z proszkiem i kakao. Zmiksuj i upiecz. Zimny biszkopt przekrój na pół, potem poprzecznie na pół, aby powstały 4 blaty. Jeden potnij na paski.
Kremówkę ubij z pudrem, Blat ciasta posmaruj śmietaną, ułóż na niej 3 paski, pokryj śmietaną i znów przykryj całym plackiem. Znów połóż paski, śmietanę, placek. Udekoruj.
Smakuje tak wspaniale jak wygląda. Uczta dla podniebienia!
Porcje 12, : 90 min, Cena: 1,60 zł, Kalorie: 390Źródło: Bella Relaks