Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto truskawkowo-arbuzowe"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 177
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 74
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 177
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 74
Składniki
<strong>:</strong>
Białka i drobny cukier ubij na sztywną pianę. Następnie dodaj przesianą mąkę, a na koniec wiórki kokosowe. Wszystkie wymieszaj.
Przygotuj 3 blachy. Podziel ciasto na 3 części. Każdą z nich rozsmaruj na osobnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia tak, aby powstał placek o wymiarach ok. 30x20 cm.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200o C przez ok. 12 minut. Placki zdejmij z blachy wraz z papierem, poczekaj ,aż wystygnie i oderwij papier.
Śmietanę ubij na sztywno. Wymieszaj ser twarogowy z cukrem pudrem i bitą śmietaną. Namocz żelatynę w 100 ml wody. Stale mieszając, podgrzej ją niemalże do punktu wrzenia i jeszcze gorącą wlej do mieszanki twarogowej.
Umyj arbuza, obierz, wyjmij pestki i pokrój w cienkie plastry. Część kremu rozsmaruj na jednym upieczonym placku i poukładaj na tym arbuza. Ponownie wyłóż warstwę kremu i przykryj drugim płatem ciasta. Znów powtórz te czynności i posmaruj ciasto resztą kremu.
Truskawki oczyść i pokrój na kawałki. Porozkładaj je na cieście i lekko powciskaj w krem. Ciasto wstaw do lodówki, aby stężało. Przed podaniem pokrój. Czas przygotowania: 50 min
<strong>Cena porcji: ok. 3 zł Kalorie: porcja 190 kcal</strong>Źródło: Na żywo