Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, delikatne ciasto...Zawsze się udaje:)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1201
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1201
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Ugotować budynie wg. przepisu. Ucieramy jajka z cukrem, dodajemy margarynę , mąki z proszkiem do pieczenia.Ucieramy na gładką masę.2/3 ciast wykładamy na blaszkę, na ciasto pokrojone w plastry jabłka i wylewamy ciepły budyń. Resztę ciasta rozsmarowujemy na budyniu. Pieczemy ok 45-50 min w tem. 180 st.C.