Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1238
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 451
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3405
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 986
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1238
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 451
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3405
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 986
Składniki
Masło utrzeć z cukrem waniliowym. Chałwę z żółtkami. Żelatynę namoczyć w 1/2 (pół) szklanki zimnego mleka, resztę mleka zagotować i połończyć razem ze spęczniałą żelatyną. Następnie pozostawić do wystygnięcia. Białka u trzepać na sztywną masę dodając 1 szklankę cukru pudru.
Na koniec połończyć wszystko razem ( utarte masło, chałwę, białka i wystudzoną żelatynę) i wyłożyć do tortownicy wyłożonej biszkoptami namoczonymi w galaretce. Gdy stężeje zalać po wierzchu galaretką. Ozdobienie w zależności od gustu.