Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113089
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 477
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 818
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 610
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113089
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 477
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 818
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 610
Składniki
Masło utrzeć z cukrem waniliowym. Chałwę z żółtkami. Żelatynę namoczyć w 1/2 (pół) szklanki zimnego mleka, resztę mleka zagotować i połończyć razem ze spęczniałą żelatyną. Następnie pozostawić do wystygnięcia. Białka u trzepać na sztywną masę dodając 1 szklankę cukru pudru.
Na koniec połończyć wszystko razem ( utarte masło, chałwę, białka i wystudzoną żelatynę) i wyłożyć do tortownicy wyłożonej biszkoptami namoczonymi w galaretce. Gdy stężeje zalać po wierzchu galaretką. Ozdobienie w zależności od gustu.