Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 897
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5491
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8668
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17784
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 897
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5491
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8668
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17784
Składniki
Masło utrzeć z cukrem waniliowym. Chałwę z żółtkami. Żelatynę namoczyć w 1/2 (pół) szklanki zimnego mleka, resztę mleka zagotować i połończyć razem ze spęczniałą żelatyną. Następnie pozostawić do wystygnięcia. Białka u trzepać na sztywną masę dodając 1 szklankę cukru pudru.
Na koniec połończyć wszystko razem ( utarte masło, chałwę, białka i wystudzoną żelatynę) i wyłożyć do tortownicy wyłożonej biszkoptami namoczonymi w galaretce. Gdy stężeje zalać po wierzchu galaretką. Ozdobienie w zależności od gustu.