Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, proste ciacho z gruszkami. Foremka 23*23 cm.
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Margarynę roztopiłem i zostawiłem do ostudzenia. W międzyczasie obrałem gruszki i pozbyłem się gniazd nasiennych.
Jajka ubiłem z cukrami na puszystą masę, powoli dodawałem przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlewałem ostudzoną margarynę. Na koniec dodałem kakao.
Ciasto przelałem na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, połówki gruszek ponacinałem na wierzchu i ułożyłem w cieście. Piekłem 40 minut w 180 stopniach. Studziłem przy uchylonych drzwiach w piekarniku.