Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, proste ciacho z gruszkami. Foremka 23*23 cm.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 55
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 164
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4200
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 55
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 164
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4200
Składniki
Margarynę roztopiłem i zostawiłem do ostudzenia. W międzyczasie obrałem gruszki i pozbyłem się gniazd nasiennych.
Jajka ubiłem z cukrami na puszystą masę, powoli dodawałem przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlewałem ostudzoną margarynę. Na koniec dodałem kakao.
Ciasto przelałem na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, połówki gruszek ponacinałem na wierzchu i ułożyłem w cieście. Piekłem 40 minut w 180 stopniach. Studziłem przy uchylonych drzwiach w piekarniku.