Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie smaczne i najważniejsze na oleju! Najzdrowsze dla dbających o cholesterol.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1197
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1197
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Jajka z cukrem i 2 cukrami wanilinowymi ubiłem na puszystą masę. Następnie dodałem proszek do pieczenia i powoli dodawałem przesianą mąkę. Na koniec wlałem mleko i olej. Wszystko w temperaturze pokojowej.
Jabłka obrałem, pokroiłem na cząstki i ponacinałem grzbiety. Wymieszałem je z cukrem wanilinowym i cynamonem, układałem na wierzchu ciasta.
Piekłem 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Całość posypałem cukrem pudrem. Użyłem foremki 23*23cm, ale wydaje mi się, że powinna być większa.