Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 1448
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 509
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 1448
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 509
Składniki
Wbij jajko do misy i dodając stopniowo cukier, ubij pianę. Zetrzyj czekoladę. Wymieszaj mąkę z cukrem waniliowym i na zmianę z czekoladą wsypuj do piany. Pod koniec powoli dodawaj olej, tak aby powstało gładkie ciasto.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia postaw prostokątną formę bez dna. Ostrożnie wlej ciasto i wygładź jego powierzchnię szpatułką. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180o C przez ok. 45 minut. Poczekaj, aż ciasto wystygnie i dopiero potem wyjmij je z formy.
Obierz kiwi i pokrój w plasterki. Wierzch ciasta posmaruj warstwą dżemu i całą powierzchnię gęsto pokryj plasterkami kiwi.
Przygotuj galaretkę wg instrukcji. Zalej nią owoce na cieście i wstaw je do lodówki. Udekoruj skórką pomarańczową. Pokrój i podawaj.
Czas przygotowania: 70 min Cena porcji: ok. 2, 50 zł Kalorie: porcja 236 kcal
Ciasto nabierze wyrazu, jeśli dodasz do niego kawałki drobno pokrojonej kandyzowanej skórki z pomarańczy lub np. rodzynki.Źródło: Na żywo