Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, łatwe puszyste ciasto, można uzyć innych owoców np. truskawki. porzeczki, maliny.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 482
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9953
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13456
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2718
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 482
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9953
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13456
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2718
Składniki
margaryne roztapiamy w rondelku, miksujemy jajka z cukrem i cukrem waniliowym na białą masę, dolewamy przestudzoną margarynę i dalej miksujemy. Dosypujemy mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni,. Drylujemy śliwki. Ciasto wylewami na papier, sliwki układamy skórka w dół( można lekko opruszyć je mąką). Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni przez ok 35 min. Po ostudzeniu ciasta posypujemy je cukrem pudrem