Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, łatwe puszyste ciasto, można uzyć innych owoców np. truskawki. porzeczki, maliny.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13236
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13236
Składniki
margaryne roztapiamy w rondelku, miksujemy jajka z cukrem i cukrem waniliowym na białą masę, dolewamy przestudzoną margarynę i dalej miksujemy. Dosypujemy mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni,. Drylujemy śliwki. Ciasto wylewami na papier, sliwki układamy skórka w dół( można lekko opruszyć je mąką). Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni przez ok 35 min. Po ostudzeniu ciasta posypujemy je cukrem pudrem