Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, łatwe puszyste ciasto, można uzyć innych owoców np. truskawki. porzeczki, maliny.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 95
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 307
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9593
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 95
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 307
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9593
Składniki
margaryne roztapiamy w rondelku, miksujemy jajka z cukrem i cukrem waniliowym na białą masę, dolewamy przestudzoną margarynę i dalej miksujemy. Dosypujemy mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni,. Drylujemy śliwki. Ciasto wylewami na papier, sliwki układamy skórka w dół( można lekko opruszyć je mąką). Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni przez ok 35 min. Po ostudzeniu ciasta posypujemy je cukrem pudrem