Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cytrynowe ciasteczka"
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 443
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 360
Sos warzywny do makaronu to pyszna i kolorowa kompozycja, która idealnie łącz...
Odsłon: 795
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 1422
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 443
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 360
Sos warzywny do makaronu to pyszna i kolorowa kompozycja, która idealnie łącz...
Odsłon: 795
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 1422
Składniki
Wymieszaj obie mąki, cukier, skórkę. Posiekaj z masłem, wlej żółtka i olejek cytrynowy. Zagnieć ciasto i schłodź w lodówce.
Ciasto rozwałkuj, wytnij różne ciasteczka. Piecz 15 min w temp. 180°C. Schłodź. Utrzyj cukier z sokiem cytrynowym, stop polewę. Część ciasteczek polej polewą, inne – lukrem.
Udekoruj posypką, perełkami, ozdobami z czekolady.
Porcje: 20; Przygot.: 80 min; Cena: 0,90 zł; Kalorie: 195 kcal
Przepis przysłała Agnieszka Goral z LublinaŹródło: Bella Relaks