Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowiec z owocami"
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 550
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 437
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 550
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 437
Składniki
Kruszonka: wszystkie szybko zagnieć na gładkie, jednolite ciasto. Uformuj kulę, schłodź w lodówce.
Ciasto: mąkę przesiej do miski. Dodaj drożdże, ciepłe, ale nie gorące mleko, cukier, oliwę i jajka, zamieszaj. Przykryj, odstaw w ciepłe miejsce na dwie i pół godziny.
Ciasto dokładnie wyrób, wyłóż na natłuszczoną blachę. Ułóż owoce (jeśli wykorzystujesz jabłka, pokrój je w drobną kostkę) lub posmaruj powidłami. Wierzch obficie posyp kruszonką (startą na tarce lub pokruszoną w palcach). Piecz 45 minut w temp. 160°C.
Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie