Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do zrobienia ekspresowe ciasto czekoladowe z czereśniami. Zrobisz je w 15 minut plus czas pieczenia. Jest przepyszne a do jego zrobienia można użyć zarówno świeżych jaki mrożonych czereśni. Fantastycznie smakować będzie również z wiśniami, truskawkami lub malinami.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5671
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8894
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7951
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5454
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5671
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8894
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7951
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5454
Składniki
Czereśnie umyć, wydrylować i przekroić na połówki.
W misce utrzeć jajka z cukrem oraz szczypta soli. Do utartych jajek, ciągle mieszając dodać kolejno olej, mleko oraz dżem. Następnie do miski przesiać make z proszkiem do pieczenia i kakao. Składniki dobrze wymieszać do połączenia.
Ciasto wylać do tortownicy o średnicy 25 cm, wyłożonej pergaminem. Na wierzchu ułożyć połówki czereśni. Ciasto piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C do suchego patyczka, około 40 minut. Funkcja piekarnika góra – dół. Smacznego!