Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do zrobienia ekspresowe ciasto czekoladowe z czereśniami. Zrobisz je w 15 minut plus czas pieczenia. Jest przepyszne a do jego zrobienia można użyć zarówno świeżych jaki mrożonych czereśni. Fantastycznie smakować będzie również z wiśniami, truskawkami lub malinami.
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 2047
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17790
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 2025
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5920
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 2047
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17790
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 2025
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5920
Składniki
Czereśnie umyć, wydrylować i przekroić na połówki.
W misce utrzeć jajka z cukrem oraz szczypta soli. Do utartych jajek, ciągle mieszając dodać kolejno olej, mleko oraz dżem. Następnie do miski przesiać make z proszkiem do pieczenia i kakao. Składniki dobrze wymieszać do połączenia.
Ciasto wylać do tortownicy o średnicy 25 cm, wyłożonej pergaminem. Na wierzchu ułożyć połówki czereśni. Ciasto piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C do suchego patyczka, około 40 minut. Funkcja piekarnika góra – dół. Smacznego!