Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do zrobienia ekspresowe ciasto czekoladowe z czereśniami. Zrobisz je w 15 minut plus czas pieczenia. Jest przepyszne a do jego zrobienia można użyć zarówno świeżych jaki mrożonych czereśni. Fantastycznie smakować będzie również z wiśniami, truskawkami lub malinami.
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 335
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54724
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2935
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 609
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 616
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 335
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54724
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2935
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 609
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 616
Składniki
Czereśnie umyć, wydrylować i przekroić na połówki.
W misce utrzeć jajka z cukrem oraz szczypta soli. Do utartych jajek, ciągle mieszając dodać kolejno olej, mleko oraz dżem. Następnie do miski przesiać make z proszkiem do pieczenia i kakao. Składniki dobrze wymieszać do połączenia.
Ciasto wylać do tortownicy o średnicy 25 cm, wyłożonej pergaminem. Na wierzchu ułożyć połówki czereśni. Ciasto piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C do suchego patyczka, około 40 minut. Funkcja piekarnika góra – dół. Smacznego!