Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, wilgotny i ekspresowy do zrobienia piernik świąteczny. Fantastyczny, wypróbowany przepis, który zawsze się sprawdza. Można go zrobić dosłownie na ostatnia chwile. Idealny na Święta.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1720
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38601
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1333
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1720
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38601
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1333
Składniki
W misce utrzeć jajka ze szczypta soli i cukrem, na puszysta masę. Następnie dodać miód i dobrze wymieszać. Do masy jajecznej dodać kolejno pozostałe składniki i dobrze wymieszać łyżką.
Dobrze wymieszane ciasto przelać do formy / keksówki wyłożonej pergaminem i piec w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 st. C do suchego patyczka, około 40 minut. Funkcja piekarnika góra – dół.
Upieczony piernik wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce. Wystudzony piernik przekroić wzdłuż na pół i posmarować powidłami. Powidła można lekko podgrzać w garnuszku, aby dały się lepiej rozsmarowywać. Następnie złożyć połówki piernika ze sobą i lekko docisnąć.
Gotowy piernik posypać cukrem pudrem lub posmarować czekoladową polewą. Przyozdobić według uznania. Smacznego!