Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 96
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9028
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 113
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 96
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9028
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 113
Składniki
Ciasto kruche:1 1/2 szklanki mąki,19dkg margaryny,3 żółtka,cukier waniliowy,8 łyżek cukru pudru,1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia-z podanych skladnikow zagnieśc ciasto,rozwałkowac i przełożyc na blaszke o wymiarach 24/40. Ciasto orzechowe:1 szklanka mąki,19dkg margaryny,10dkg pokrojonych orzechów,4 jajka,8 łyżek cukru,1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.Margaryne utrzec z cukrem na puszystą mase,dodawac po jednym żółtku,dalej ucierac.Wsypac mąke,proszek do pieczenia i orzechy.Białka ubic na sztywną pianę,dodac do ciasta,delikatnie wymieszac. Na kruchym cieście rozsmarowac powidła,posypac orzechami i rodzynkami,następnie wyłożyc starte na grubtch oczkach jabłka.Przykryc ciastem orzechowym.Piec około 60 minut w temp.180C.Udekorowac polewą czekoladową.Smacznego!