Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłka w cieście"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2427
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4590
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1701
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 526
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2427
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4590
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1701
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 526
Składniki
Mąkę przesiać do miski i połączyć z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Jajka rozdzielić. Żółtka i mleko z wodą dodać do mąki, wymieszać na jednolitą masę (niezbyt rzadką).
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i dodać do ciasta delikatnie mieszając. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jabłka obrać, pokroić w plastry i usunąć gniazda nasienne. Plastry maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać gorące posypane cukrem pudrem.
<strong>Superrada</strong>
Kawałki jabłek idealnie nadają się do zapiekania. Można przygotować je także w cieście francuskim. Posyp je lekko cukrem z cynamonem i dobrze sklejaj ciasto przed pieczeniem.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium