Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłka w cieście"
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 80
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2812
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 80
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2812
Składniki
Mąkę przesiać do miski i połączyć z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Jajka rozdzielić. Żółtka i mleko z wodą dodać do mąki, wymieszać na jednolitą masę (niezbyt rzadką).
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i dodać do ciasta delikatnie mieszając. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jabłka obrać, pokroić w plastry i usunąć gniazda nasienne. Plastry maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać gorące posypane cukrem pudrem.
<strong>Superrada</strong>
Kawałki jabłek idealnie nadają się do zapiekania. Można przygotować je także w cieście francuskim. Posyp je lekko cukrem z cynamonem i dobrze sklejaj ciasto przed pieczeniem.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium