Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ilość i rodzaj bakalii według uznania, ja daję śliwki, orzechy migdały, morele i co tam jeszcze mam akurat.Zwykle robię więcej niż pojedynczą porcję
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 171
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25550
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 171
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25550
Składniki
Bakalie odpowiednio przygotować, pokroić i obtoczyć w mące. Masło utrzeć dodając kolejno cukier, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia, bakalie i wymieszać z ubitą pianą z białek. Formę wyłożyć pergaminem, wlać ciasto i naciąć wzdłuż przez środek nożem umoczonym w łyśce roztopionego masła. Piec 1 godzinę w temp. 190 stopni