Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ilość i rodzaj bakalii według uznania, ja daję śliwki, orzechy migdały, morele i co tam jeszcze mam akurat.Zwykle robię więcej niż pojedynczą porcję
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1037
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104861
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1037
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104861
Składniki
Bakalie odpowiednio przygotować, pokroić i obtoczyć w mące. Masło utrzeć dodając kolejno cukier, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia, bakalie i wymieszać z ubitą pianą z białek. Formę wyłożyć pergaminem, wlać ciasto i naciąć wzdłuż przez środek nożem umoczonym w łyśce roztopionego masła. Piec 1 godzinę w temp. 190 stopni