Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Keks z bakaliami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25917
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3211
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1408
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25917
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3211
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1408
Składniki
Margarynę ucieram z cukrem i żółtkami. Wsypuję mąkę przesianą z proszkiem, miksuję. Dodaję oprószone mąką bakalie (dzięki temu nie opadną na spód ciasta) i aromat, dokładnie mieszam.
Dodaję pianę ubitą z białek. Masę przekładam do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy do keksu. Piekę 50 minut w temperaturze 170oC.
Patyczkiem sprawdzam, czy ciasto jest gotowe. Wystudzony keks polewam roztopioną czekoladą i posypuję posypką.
Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Rewia