Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Keks z bakaliami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14420
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1675
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16530
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6639
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14420
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1675
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16530
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6639
Składniki
Margarynę ucieram z cukrem i żółtkami. Wsypuję mąkę przesianą z proszkiem, miksuję. Dodaję oprószone mąką bakalie (dzięki temu nie opadną na spód ciasta) i aromat, dokładnie mieszam.
Dodaję pianę ubitą z białek. Masę przekładam do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy do keksu. Piekę 50 minut w temperaturze 170oC.
Patyczkiem sprawdzam, czy ciasto jest gotowe. Wystudzony keks polewam roztopioną czekoladą i posypuję posypką.
Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Rewia