Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Keks z bakaliami"
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 10685
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 5912
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 636
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 127
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 13731
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 10685
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 5912
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 636
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 127
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 13731
Składniki
Margarynę ucieram z cukrem i żółtkami. Wsypuję mąkę przesianą z proszkiem, miksuję. Dodaję oprószone mąką bakalie (dzięki temu nie opadną na spód ciasta) i aromat, dokładnie mieszam.
Dodaję pianę ubitą z białek. Masę przekładam do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy do keksu. Piekę 50 minut w temperaturze 170oC.
Patyczkiem sprawdzam, czy ciasto jest gotowe. Wystudzony keks polewam roztopioną czekoladą i posypuję posypką.
Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Rewia