Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosowa napoleonka"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1964
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1644
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2660
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1964
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1644
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2660
Składniki
Płaty francuskiego ciasta rozmroź w pokojowej temperaturze. Pokrój na 5 kawałków. Każdy cienko rozwałkuj. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Placki posmaruj jajkiem roztrzepanym z 4 łyżkami mleka. Posyp wiórkami kokosowymi, by tworzyły równomierną warstwę. Piecz po około 25 minut w temperaturze 200 st. Odstaw do wystudzenia.
Zwykłe mleko zagotuj. Mleczko kokosowe wymieszaj mikserem z cukrem, jajkami oraz mąką pszenną i ziemniaczaną. Wlej do wrzącego mleka. Gotuj, cięgle energicznie mieszając, aż krem zgęstnieje. Placki przełóż jeszcze ciepłym kremem. Napoleonkę od razu pokrój na porcje.Źródło: Tina