Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosowa napoleonka"
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 51
Przepis dnia
Propozycja na pikantnego łososia.
Odsłon: 244
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 54
Jeżeli szukasz dania wykwintnego, łączącego w sobie delikatne w smaku mięso w...
Odsłon: 10010
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 51
Przepis dnia
Propozycja na pikantnego łososia.
Odsłon: 244
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 54
Jeżeli szukasz dania wykwintnego, łączącego w sobie delikatne w smaku mięso w...
Odsłon: 10010
Składniki
Płaty francuskiego ciasta rozmroź w pokojowej temperaturze. Pokrój na 5 kawałków. Każdy cienko rozwałkuj. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Placki posmaruj jajkiem roztrzepanym z 4 łyżkami mleka. Posyp wiórkami kokosowymi, by tworzyły równomierną warstwę. Piecz po około 25 minut w temperaturze 200 st. Odstaw do wystudzenia.
Zwykłe mleko zagotuj. Mleczko kokosowe wymieszaj mikserem z cukrem, jajkami oraz mąką pszenną i ziemniaczaną. Wlej do wrzącego mleka. Gotuj, cięgle energicznie mieszając, aż krem zgęstnieje. Placki przełóż jeszcze ciepłym kremem. Napoleonkę od razu pokrój na porcje.Źródło: Tina