Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosowa napoleonka"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1457
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1633
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1457
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1633
Składniki
Płaty francuskiego ciasta rozmroź w pokojowej temperaturze. Pokrój na 5 kawałków. Każdy cienko rozwałkuj. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Placki posmaruj jajkiem roztrzepanym z 4 łyżkami mleka. Posyp wiórkami kokosowymi, by tworzyły równomierną warstwę. Piecz po około 25 minut w temperaturze 200 st. Odstaw do wystudzenia.
Zwykłe mleko zagotuj. Mleczko kokosowe wymieszaj mikserem z cukrem, jajkami oraz mąką pszenną i ziemniaczaną. Wlej do wrzącego mleka. Gotuj, cięgle energicznie mieszając, aż krem zgęstnieje. Placki przełóż jeszcze ciepłym kremem. Napoleonkę od razu pokrój na porcje.Źródło: Tina