Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z wiśniami"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Laski wanilii naciąć wzdłuż, wydobyć miąższ. Jajka rozdzielić. Żółtka utrzeć na jednolitą masę z miąższem wanilii, cukrem waniliowym i pudrem. Wiśnie rozmrozić, odsączyć. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
Żelatynę przygotować wedle instrukcji na opakowaniu, dodać do masy, wymieszać, dodać jogurt, znów wymieszać i wstawić do lodówki.
Rozmrożone wiśnie odsączyć, rozłożyć na dnie pucharków, przykryć masą jogurtową, Deser dekorować owocami i biszkoptem. Podawać.Źródło: Twoje Imperium