Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13164
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1494
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14472
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5981
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13164
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1494
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14472
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5981
Składniki
CIASTO Z MIODEM: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części.Każdą z części piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 170C przez 15 min. BISZKOPT: Zrobić biszkopt z podanych składników.Również go piec na papierze do pieczenia. KREM: Z tego litra mleka trzeba trochę odlać do garnka i rozmieszać z nim cukry waniliowe i obie mąki.Resztę mleka wlać do większego garnka i wsypać cukier.Jak sie zacznie gotować wlać te rozmieszane mąki i trzymać tak długo na piecu aż zgęstnieje.Potem ściągnąć z pieca i wrzucić masło do kremu,mieszając tak długo aż się rozpuści. Ciasto z miodem
Krem
Biszkopt
Krem
Ciasto z miodem
Polewa CIASTO TRZEBA PRZEKLADAC JESZCZE GORACYM KREMEM.PRZY ROZKLADANIU CIASTA Z MIODEM NA PAPIERZE DO PIECZENIA WARTO REKE OPRUSZAC MAKA WTEDY TO JEST LATWIEJSZE.