Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
CIASTO Z MIODEM: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części.Każdą z części piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 170C przez 15 min. BISZKOPT: Zrobić biszkopt z podanych składników.Również go piec na papierze do pieczenia. KREM: Z tego litra mleka trzeba trochę odlać do garnka i rozmieszać z nim cukry waniliowe i obie mąki.Resztę mleka wlać do większego garnka i wsypać cukier.Jak sie zacznie gotować wlać te rozmieszane mąki i trzymać tak długo na piecu aż zgęstnieje.Potem ściągnąć z pieca i wrzucić masło do kremu,mieszając tak długo aż się rozpuści. Ciasto z miodem
Krem
Biszkopt
Krem
Ciasto z miodem
Polewa CIASTO TRZEBA PRZEKLADAC JESZCZE GORACYM KREMEM.PRZY ROZKLADANIU CIASTA Z MIODEM NA PAPIERZE DO PIECZENIA WARTO REKE OPRUSZAC MAKA WTEDY TO JEST LATWIEJSZE.