Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruche jagodzianki"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1170
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38836
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31054
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1170
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38836
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31054
Składniki
Jagody opłucz na sitku, dobrze osącz. Potem owoce rozsyp na papierowym ręczniku i poczekaj, aż wyschną. Suche jagody wymieszaj z cukrem waniliowym oraz mąką ziemniaczaną.
Mąkę pszenną przesiej na stolnicę. Dodaj masło, proszek, cukier, żółtka oraz 2–3 łyżki zimnej wody. zagnieć. Ciasto zawiń w folię i schładzaj 30 minut.
Ciasto rozwałkuj, pokrój na 40 równych kwadratów. Na połowę kwadratów nałóż jagody. Przykryj pozostałymi kwadratami. Zlep. Ponacinaj wierzchy. Piecz 50 minut w 180 st. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina