Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruche jagodzianki"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94321
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1892
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5709
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94321
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1892
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5709
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Składniki
Jagody opłucz na sitku, dobrze osącz. Potem owoce rozsyp na papierowym ręczniku i poczekaj, aż wyschną. Suche jagody wymieszaj z cukrem waniliowym oraz mąką ziemniaczaną.
Mąkę pszenną przesiej na stolnicę. Dodaj masło, proszek, cukier, żółtka oraz 2–3 łyżki zimnej wody. zagnieć. Ciasto zawiń w folię i schładzaj 30 minut.
Ciasto rozwałkuj, pokrój na 40 równych kwadratów. Na połowę kwadratów nałóż jagody. Przykryj pozostałymi kwadratami. Zlep. Ponacinaj wierzchy. Piecz 50 minut w 180 st. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina