Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruche jagodzianki"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 704
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1040
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 224
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2757
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 704
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1040
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 224
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2757
Składniki
Jagody opłucz na sitku, dobrze osącz. Potem owoce rozsyp na papierowym ręczniku i poczekaj, aż wyschną. Suche jagody wymieszaj z cukrem waniliowym oraz mąką ziemniaczaną.
Mąkę pszenną przesiej na stolnicę. Dodaj masło, proszek, cukier, żółtka oraz 2–3 łyżki zimnej wody. zagnieć. Ciasto zawiń w folię i schładzaj 30 minut.
Ciasto rozwałkuj, pokrój na 40 równych kwadratów. Na połowę kwadratów nałóż jagody. Przykryj pozostałymi kwadratami. Zlep. Ponacinaj wierzchy. Piecz 50 minut w 180 st. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina