Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruchy placek ze śliwkami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13045
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2418
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3572
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4413
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13045
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2418
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3572
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4413
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 175-180oC. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, posiekane masło i jajka. Szybko zagnieć. Z podanych składników zagnieć też kruszonkę, aż powstaną grudki.
Śliwki umyj, osusz, wydryluj. Prostokątną formę (np. 25x35 cm) wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż na nim cienko rozwałkowane ciasto, a na nim połóż połówki śliwek, najlepiej skórką do dołu. Posyp kruszonką.
Piecz przez ok. 45-55 minut.Źródło: Świat kobiety