Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łaciata rolada z brzoskwiniami"
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 80
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 546
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5350
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 80
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 546
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5350
Składniki
Ciasto I: białka ubij z solą na sztywno. Dodaj cukier, ubijaj, aż się rozpuści. Dodaj mąki i proszek do pieczenia, połącz. Wlej ocet, wymieszaj. Ciasto podziel na pół, jedną część wymieszaj z kakao (ilość w zależności od tego, jak ciemne chcesz mieć ciasto). Ciasta białe i ciemne ułóż na przemian na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, formując łyżeczką małe kupki jedna obok drugiej.
Ciasto II: białka ubij z solą. Ubijając, wsypuj cukier i dodawaj po jednym żółtku (w sumie 3 żółtka). Wymieszaj z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Wylej na biało-czarne ciasto w blasze.
Brzoskwinie obierz, każdą pokrój na 8-12 cząstek, oprósz mąką. Ułóż wzdłuż na cieście w 4-5 rzędach. Piecz 30-35 min w 180°C. Gorące ciasto posmaruj dżemem, zwiń. Roladę owiń w papier lub ściereczkę, ostudź.Źródło: Chwila dla Ciebie