Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łaciata rolada z brzoskwiniami"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10508
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4498
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424218
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10508
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4498
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424218
Składniki
Ciasto I: białka ubij z solą na sztywno. Dodaj cukier, ubijaj, aż się rozpuści. Dodaj mąki i proszek do pieczenia, połącz. Wlej ocet, wymieszaj. Ciasto podziel na pół, jedną część wymieszaj z kakao (ilość w zależności od tego, jak ciemne chcesz mieć ciasto). Ciasta białe i ciemne ułóż na przemian na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, formując łyżeczką małe kupki jedna obok drugiej.
Ciasto II: białka ubij z solą. Ubijając, wsypuj cukier i dodawaj po jednym żółtku (w sumie 3 żółtka). Wymieszaj z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Wylej na biało-czarne ciasto w blasze.
Brzoskwinie obierz, każdą pokrój na 8-12 cząstek, oprósz mąką. Ułóż wzdłuż na cieście w 4-5 rzędach. Piecz 30-35 min w 180°C. Gorące ciasto posmaruj dżemem, zwiń. Roladę owiń w papier lub ściereczkę, ostudź.Źródło: Chwila dla Ciebie