Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marchewkowe ciasto granola"
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 103
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 37
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 47
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 808
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 103
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 37
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 47
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 808
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 15 minut
Do garnka włożyć masło, syrop klonowy oraz nierafinowany cukier trzcinowy. Podgrzewać na niedużym ogniu, aż się stopią i dokładnie połączą.
Marchew obrać, drobno zetrzeć na tarce. Startą marchewkę wymieszać z płatkami owsianymi, sezamem, pestkami słonecznika i pestkami dyni. Połączyć ze stopionymi składnikami.
Blachę (22 x 22 cm) posmarować tłuszczem i wyłożyć pergaminem. Na spodzie rozsmarować przygotowaną masę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Piec 35 minut. Po ok. 20 minutach przykryć folią aluminiową. Wystudzić, pociąć na kawałki.Źródło: Życie na gorąco