Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marchewkowe ciasto granola"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 402
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2695
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 402
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2695
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 15 minut
Do garnka włożyć masło, syrop klonowy oraz nierafinowany cukier trzcinowy. Podgrzewać na niedużym ogniu, aż się stopią i dokładnie połączą.
Marchew obrać, drobno zetrzeć na tarce. Startą marchewkę wymieszać z płatkami owsianymi, sezamem, pestkami słonecznika i pestkami dyni. Połączyć ze stopionymi składnikami.
Blachę (22 x 22 cm) posmarować tłuszczem i wyłożyć pergaminem. Na spodzie rozsmarować przygotowaną masę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Piec 35 minut. Po ok. 20 minutach przykryć folią aluminiową. Wystudzić, pociąć na kawałki.Źródło: Życie na gorąco