Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miniserniczki z murzynkiem"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 120
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 120
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Z ciasta wytnij kółka wielkości foremek do muffinek. Ułóż je na dnie foremek. Resztę ciasta pokrusz.
Żółtko utrzyj z cukrem. Wlej śmietanę. Przetnij na pół laskę wanilii, wyjmij ziarenka i włóż do masy. Wsyp budyń, wymieszaj. Dodaj ubite na sztywno białko.
Masę przełóż do foremek. Wierzch posyp pokruszonym ciastem. Piecz około 35-45 min w temp. 150°C.
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z BarwinaŹródło: Bella Relaks