Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24983
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24983
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Składniki
Zagnieść ciasto z podanych składników i włożyć do lodówki na około 60 minut.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce, wymieszać z cynamonem i zmielonymi goździkami. Jeżeli jabłka są kwaśne posłodzić do smaku.
Następnie połową ciasta wylepić blaszkę posmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Na cieście ułożyć jabłka. Pozostałe ciasto dobrze schłodzone zetrzeć na tarce bezpośrednio na jabłka. Piec około 60 minut w temp. 180 stopni. Gotowe ciasto można posypać cynamonem.