Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5054
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419429
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5054
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419429
Składniki
Zagnieść ciasto z podanych składników i włożyć do lodówki na około 60 minut.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce, wymieszać z cynamonem i zmielonymi goździkami. Jeżeli jabłka są kwaśne posłodzić do smaku.
Następnie połową ciasta wylepić blaszkę posmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Na cieście ułożyć jabłka. Pozostałe ciasto dobrze schłodzone zetrzeć na tarce bezpośrednio na jabłka. Piec około 60 minut w temp. 180 stopni. Gotowe ciasto można posypać cynamonem.