Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 690
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 153
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 89
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 690
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 153
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 89
Składniki
Zagnieść ciasto z podanych składników i włożyć do lodówki na około 60 minut.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce, wymieszać z cynamonem i zmielonymi goździkami. Jeżeli jabłka są kwaśne posłodzić do smaku.
Następnie połową ciasta wylepić blaszkę posmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Na cieście ułożyć jabłka. Pozostałe ciasto dobrze schłodzone zetrzeć na tarce bezpośrednio na jabłka. Piec około 60 minut w temp. 180 stopni. Gotowe ciasto można posypać cynamonem.