Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mrożony biszkopt z porzeczką"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31037
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3687
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5759
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31037
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3687
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5759
Składniki
Żółtka utrzyj z połową cukru na krem. Z białek i pozostałego cukru ubij pianę. Obie masy połącz, a potem dodaj mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i skórką z cytryny. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem i piecz w temperaturze 180° C ok. 12 minut. Upieczone ciasto oprósz mąką i wyjmij na ściereczkę. Po ostygnięciu ostrożnie zdejmij papier.
Aby przygotować masę, utrzyj żółtka z połową cukru pudru w gorącej kąpieli, aż powstanie gę sty krem. Twaróg wymieszaj z cukrem waniliowym i pozostałym cukrem pudrem, dodaj krem żółtkowy, a na koniec ubitą śmietanę i porzeczki.
Podłużną formę wyłóż folią spożywczą. Ciasto pokrój na kawałki i ułóż je w brytfannie (kilka zostaw). Potem wyłóż warstwę porzeczkowej masy i znów plastry ciasta.
Włóż na 2 godziny do zamrażalnika. Po wyjęciu od razu podawaj. Czas przygotowania: 50 minut Cena porcji: ok. 4 zł Kalorie: porcja 286 kcalŹródło: Na żywo