Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mrożony biszkopt z porzeczką"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1183
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13246
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1183
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13246
Składniki
Żółtka utrzyj z połową cukru na krem. Z białek i pozostałego cukru ubij pianę. Obie masy połącz, a potem dodaj mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i skórką z cytryny. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem i piecz w temperaturze 180° C ok. 12 minut. Upieczone ciasto oprósz mąką i wyjmij na ściereczkę. Po ostygnięciu ostrożnie zdejmij papier.
Aby przygotować masę, utrzyj żółtka z połową cukru pudru w gorącej kąpieli, aż powstanie gę sty krem. Twaróg wymieszaj z cukrem waniliowym i pozostałym cukrem pudrem, dodaj krem żółtkowy, a na koniec ubitą śmietanę i porzeczki.
Podłużną formę wyłóż folią spożywczą. Ciasto pokrój na kawałki i ułóż je w brytfannie (kilka zostaw). Potem wyłóż warstwę porzeczkowej masy i znów plastry ciasta.
Włóż na 2 godziny do zamrażalnika. Po wyjęciu od razu podawaj. Czas przygotowania: 50 minut Cena porcji: ok. 4 zł Kalorie: porcja 286 kcalŹródło: Na żywo