Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Napoleonki waniliowe"
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9967
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8991
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9967
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8991
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Składniki
opakowania ciasta francuskiego, 3,5 szklanki mleka, cukier waniliowy, szklanka cukru szklanka mąki, budyń waniliowy, margaryna
Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrami. Resztę mleka wymieszaj z mąką oraz budyniem, wlej do mleka, zagotuj. Ostudź. Z ciasta upiecz 2 placki, ostudź. Zimny budyń utrzyj z margaryną. Kremem posmaruj jeden placek. Nakryj drugim. Wierzch posyp cukrem pudrem, wstaw na noc do lodówki.
Porcje 12, 65 min, Cena 1,30 zł, Kalorie 380 kcalŹródło: Takie jest życie