Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Napoleonki waniliowe"
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 69
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 69
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Składniki
opakowania ciasta francuskiego, 3,5 szklanki mleka, cukier waniliowy, szklanka cukru szklanka mąki, budyń waniliowy, margaryna
Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrami. Resztę mleka wymieszaj z mąką oraz budyniem, wlej do mleka, zagotuj. Ostudź. Z ciasta upiecz 2 placki, ostudź. Zimny budyń utrzyj z margaryną. Kremem posmaruj jeden placek. Nakryj drugim. Wierzch posyp cukrem pudrem, wstaw na noc do lodówki.
Porcje 12, 65 min, Cena 1,30 zł, Kalorie 380 kcalŹródło: Takie jest życie