Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort jest naturalny bez konserwantów i sztucznych dodatków , na bazie bitej śmietany i świeżych owoców. dekoracja naturalna pokazana na każdym torcie inna. KSZTAŁTY , JAKICH JESZCZE NIE WIDZIELIŚCIE .
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1082
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 103
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 194
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1163
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 739
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1082
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 103
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 194
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1163
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 739
Składniki
PRZYGOTOWANIE BISZKOPTA : Oddzielamy żółta od białek , białka ubijamy na sztywno , dodajemy cukier puder i dalej ubijamy na bardzo sztywno. Do żółtek dodajemy proszek , miksujemy na jednolitą masę , przekładamy do ubitych białek , lekko mieszając łopatką /jednolita masa/ , dodajemy mąkę i delikatnie , ale dokładnie wymieszamy , Tak ładnie i równo wymieszaną masę wykładamy na tortownicę 22 do 24 cm. wysmarowaną margaryną i podsypaną bułką tartą , Ładnie wyrównaną masę wkładamy do piekarnika w 180 stop. na 30 min. Po wystudzeniu przekrawamy i robimy trzy płaty -krążki . TAKIEGO BISZKOPTU JESZCZE NIE JEDLIŚCIE , ale trzeba się do nie go przyłożyć .
PRZYGOTOWANIE śMIETANY : Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem ,cukr. waniliowym i olejkiem śmietankowym. Odkładamy część śmietany do obłożenie torta i dekoracji , pozostałą część dzielimy na dwie części , do jednej dodajemy przygotowane wcześniej truskawki , a do drugiej jagody .
PRZYGOTOWANIE MASY : Nie zależnie od owoców tak samo , Umyte i oczyszczone owoce zagotujmy króciutko z dodatkiem 50 ml. wody , i cukru / połowę wagi owoców / dodajemy kw, cytrynowy by utrzymać naturalny kolor owoców , a szczególnie jagód bo wyjdą brzydkie atramentowe. Rozpuszczoną w wodnej kąpieli żelatynę w 100 ml. wody , Lekko ostudzamy , ale dobrze ciepłą wlewamy do masy , dokładnie mieszając . Wkładamy przygotowaną część ubitęj śmietany i dokładnie mieszamy , Tak przygotowaną masą pokrywamy jeden z krążków , uprzednio nasączony ponczem, przykładamy drugim , nasączmy go , kładziemy drugą masę i nasączonym trzecim krążkiem przykrywamy / nasączoną stroną do środka/ PONCZ TO : 150 ML. WODY , 1 ŁYŻKA STOŁOWA CUKRU I 25 ML. RUMU / AROMATYCZNEGO .
Tak przełożonego torta wkładamy do lodówki by porządnie stężał DEKORACJA to obłożenie dokładnie torta bitą śmietaną i ułożenie owoców w/g własnej koncepcji , TU MACIE POLE DO POPISU , Ciekawe dekoracje możecie przysłać na mojego e-maila . MOGĘ SIĘ RÓWNIEŻ ZREWANŻOWAĆ !!! TAKI TORCIK JEST REWELACJNYM PREZENTEM NA RÓŻNE UROCZYSTOŚCI RODZINNE I TOWARZYSKIE . Życzę smacznego i ogromnej satysfakcji z udanego TORCIKA p.s . jeżeli za pierwszym razem się nie uda to nic straconego , trening czyni mistrza . ZAPRASZAM SERDECZNIE ! Edi 21