Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piaskowiec z bezą migdałową"
Jeżeli szukasz dania wykwintnego, łączącego w sobie delikatne w smaku mięso w...
Odsłon: 9990
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1123
Jeżeli szukasz dania wykwintnego, łączącego w sobie delikatne w smaku mięso w...
Odsłon: 9990
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1123
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj 2 całe jajka oraz 3 żółtka. Wsyp obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszaj mikserem.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj równomiernie przygotowane ciasto. Rabarbar umyj, oczyść, pokrój na małe kawałki. Ułóż je na wierzchu ciasta. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz przez 25 minut.
Białka (z trzech jajek) ubij na sztywną pianę. Następnie dosyp cukier puder. Ubijaj, aż piana będzie gładka i lśniąca. Wtedy dosyp migdały. Wymieszaj. Ciasto wysuń z piekarnika. Na wierzchu rozsmaruj bezę. Piecz dalej jeszcze 30 minut w temp. 180 st.Źródło: Tina