Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piaskowiec z bezą migdałową"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5430
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 939
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11876
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1379
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5430
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 939
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11876
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1379
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj 2 całe jajka oraz 3 żółtka. Wsyp obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszaj mikserem.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj równomiernie przygotowane ciasto. Rabarbar umyj, oczyść, pokrój na małe kawałki. Ułóż je na wierzchu ciasta. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz przez 25 minut.
Białka (z trzech jajek) ubij na sztywną pianę. Następnie dosyp cukier puder. Ubijaj, aż piana będzie gładka i lśniąca. Wtedy dosyp migdały. Wymieszaj. Ciasto wysuń z piekarnika. Na wierzchu rozsmaruj bezę. Piecz dalej jeszcze 30 minut w temp. 180 st.Źródło: Tina