Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piaskowiec z bezą migdałową"
Najłatwiejszy sernik do wykonania. Smaczny i forma serca z galaretki sprawia,...
Odsłon: 79
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 910
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 395
Najłatwiejszy sernik do wykonania. Smaczny i forma serca z galaretki sprawia,...
Odsłon: 79
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 910
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 395
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj 2 całe jajka oraz 3 żółtka. Wsyp obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszaj mikserem.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj równomiernie przygotowane ciasto. Rabarbar umyj, oczyść, pokrój na małe kawałki. Ułóż je na wierzchu ciasta. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz przez 25 minut.
Białka (z trzech jajek) ubij na sztywną pianę. Następnie dosyp cukier puder. Ubijaj, aż piana będzie gładka i lśniąca. Wtedy dosyp migdały. Wymieszaj. Ciasto wysuń z piekarnika. Na wierzchu rozsmaruj bezę. Piecz dalej jeszcze 30 minut w temp. 180 st.Źródło: Tina