Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2584
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3456
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1554
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2232
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2584
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3456
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1554
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2232
Składniki
Mak sparz wrzątkiem i dobrze odcedź. Wymieszaj mikserem mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodaj mak, olej, mleko roślinne (lub wodę) oraz ocet naturalny, dwie łyżki aromatu waniliowego i ponownie dobrze wymieszaj.
Formę wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Wlej ciasto do formy. Rozgrzej piekarnik do 175 st. C (z termoobiegiem). Piecz przez około 25 minut. Po wyjęciu przestudź i podawaj.
Czas przygotowania: 35 minut 90 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień