Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1895
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3852
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3617
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 428
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1895
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3852
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3617
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 428
Składniki
Mak sparz wrzątkiem i dobrze odcedź. Wymieszaj mikserem mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodaj mak, olej, mleko roślinne (lub wodę) oraz ocet naturalny, dwie łyżki aromatu waniliowego i ponownie dobrze wymieszaj.
Formę wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Wlej ciasto do formy. Rozgrzej piekarnik do 175 st. C (z termoobiegiem). Piecz przez około 25 minut. Po wyjęciu przestudź i podawaj.
Czas przygotowania: 35 minut 90 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień